Starterslening

De Starterslening is een gemeentelijke stimuleringsmaatregel om ervoor te zorgen dat u als starter op de woningmarkt meer mogelijkheden heeft om een huis te kopen. Deze is ook in 2015 nog beschikbaar.

In de meesten gemeentes kunt u een maximale starterslening krijgen tot 20% van de aankoopprijs van de woning. De kenmerken van de Starterslening zijn dat u geen rente betaalt over deze Starterslening. Na 3 jaar word u inkomen weer opnieuw bekeken wordt bepaald of de komende drie jaar weer geen rente betaald hoeft te worden.

Als u inkomen is gestegen moet u beginnen met het aflossen van de starterslening. U krijgt extra draagkracht door de extra lening door de starterslening. De constructie is altijd verantwoord omdat tegenover de extra lening een stuk extra onroerend goed staat.

Stel u wilt graag uw eerste eigen huis kopen. Na wat rondkijken heeft u momenteel een koopwoning op het oog waar u graag in zou willen wonen. Echter de aankoopprijs is te hoog voor uw bruto inkomen om een normale startershypotheek te krijgen. Einde verhaal?

Nee, want hier komt de renteloze Starterslening in beeld. Met deze Starterslening kunt u dat eigen huis wel kopen. U hoeft over maximaal 20% van de verwervingskosten géén (rente)lasten te betalen. Dat scheelt al snel zo'n €260,- bruto per maand in de woonlasten!

Hoeveel starterslening kunt u krijgen?

Hieronder vind je een indicatie van hoeveel Starterslening je zou kunnen krijgen voor de aankoop van jouw eerste woning. De werkelijke bedragen hangen onder andere af van je inkomen, de koopsom en hypotheekrente en ontdek je met de Starterslening rekentool.

Is de Starterslening de beste regeling of zijn er meerdere regelingen voor mij?

Nee er zijn nog meer regelingen de vergelijkbaar zijn aan de Starterslening De belangrijkste die het meest opleveren voor jou zijn:

Direct berekenen

%
  N.A.C.A. B.V. h.o.d.n. koopsubsidie.nl

Fascinatio Boulevard 1158, 2909VA Capelle aan den IJssel
Postbus 84033
3009CA Rotterdam

Tel: 088-6643858
Openingstijden: 09:00 t/m 17:00