Online Hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek is een van de spannendste financiële beslissingen in je leven. De meeste mensen laten zich daarom adviseren door een hypotheekspecialist. Dat geeft een veilig gevoel. Want als je het zelf doet neem je misschien wel financiële beslissingen waar je later spijt van krijgt.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om (gedeeltelijk) zelf online een hypotheek af te sluiten. Waarom? Je bespaart er een hoop geld mee op de advieskosten. Bij het afsluiten van een hypotheek kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden:

  • Online zelf een hypotheek afsluiten zonder advies € 495,-
  • Online hypotheekadvies € 945,-
  • Traditioneel hypotheekadvies aan huis * € 2.750,-
*Genoemde prijs is een indicatie

Sinds 2013 is een aantal regels veranderd. Er is minder keuze in hypotheekvormen. Voor starters is het daardoor eenvoudiger geworden om zelf een hypotheek af te sluiten. Het is iets ingewikkelder als je al een hypotheek hebt en gaat verhuizen. Oude en nieuwe regels gaan dan namelijk door elkaar lopen. Er is specialistische hypotheekkennis nodig om een zo gunstig mogelijke hypotheek af te sluiten.

Hypotheekadviseurs moeten voldoen aan de Wet op het Financieel Toezicht (Wft). Zij moeten dus wettelijk aan veel regels voldoen. Bovendien zijn zij verantwoordelijk voor het advies dat zij geven. Of je je online laat adviseren of fysiek in een hypotheekadvieskantoor maakt voor het advies niets uit. Met online advies bespaar je alleen flink op de advieskosten.

Online zelf een hypotheek afsluiten

Het zelf afsluiten van een hypotheek noem je execution only. Bij execution only volg je je eigen advies op. Een hypotheekadviseur bemiddelt, zodat je de hypotheek daadwerkelijk bij een geldverstrekker kunt afsluiten.

Het is vergelijkbaar met zelf een online autoverzekering afsluiten. Je kiest een hypotheek uit en kijkt of je er in aanmerking voor kunt komen. Zelf een hypotheek afsluiten is alleen verstandig als je voldoende kennis en ervaring hebt. Je moet voor deze hypotheek veel zelf doen, maar dat levert je wel een flinke besparing op. De kosten voor het afsluiten van een execution only hypotheek bedragen € 650.-.

Voordat je zelf een hypotheek kunt afsluiten moet je vragen beantwoorden. Hypotheekverstrekkers zijn namelijk wettelijk verplicht om eerst je kennis en ervaring te toetsen. Realiseer je dat je geen advies krijgt en dus nooit een hypotheekadviseur aansprakelijk kunt stellen. Dat is vooral vervelend als je door verkeerde keuzes financiële schade oploopt. Maak dus een goede afweging of het geld dat je aan kosten bespaart opweegt tegen de lagere advieskosten.

Koopsubsidie.nl werkt samen met gespecialiseerde hypotheekbedrijven, waarbij je op basis van execution only een hypotheek kunt afsluiten. Je hebt de keuze uit een groot aantal hypotheekverstrekkers waar je je hypotheek kunt aanvragen. Je beslist zelf welke hypotheek je wilt aanvragen; de hypotheekpartij zorgt voor de bemiddeling. Je regelt dus veel zelf en maakt zelf de keuze voor een hypotheekverstrekker. Je profiteert daarbij van voordelige afsluitkosten en een voordelige rente.

Execution only bij ons mogelijk bij de aanvraag van een (combinatie van)

  • Annuïtaire hypotheek
  • Lineaire hypotheek
  • Aflossingsvrije hypotheek

Online hypotheekadvies

Je wilt wel graag op je advieskosten wilt besparen, maar niet helemaal zelf verantwoordelijk zijn voor de hypotheekconstructie? Kies dan voor het online afsluiten van een hypotheek. Je wordt daarbij geadviseerd door een hypotheekadviseur. Dat is een stuk voordeliger dan als je de hypotheekadviseur in een kantoor bezoekt. Je krijgt dezelfde behandeling; het proces vindt alleen online plaats.

Je hypotheekadviseur gebruikt bij het geven van advies bijvoorbeeld videoconferencing tools. Als je de hypotheekadviseur door middel van videoconferencing spreekt, mis je alleen de handdruk en de koffie. Je kunt gewoon zien wie jou adviseert. De adviseur kan je bovendien online mee laten kijken op zijn scherm. De hypotheekspecialist kan je ook telefonisch adviseren. Met online advies bespaar je flink op reistijd en advieskosten. Een online advies kost gemiddeld € 1.300,-.

Traditioneel via een tussenpersoon

Uiteraard kun je er ook nog steeds voor kiezen om naar het kantoor van een hypotheekadviseur te gaan. Je kunt face-to-face communiceren met jouw hypotheekadviseur. Daar staat dan ook wel een prijskaartje tegenover.

Bij een hypotheekadviseur aan huis betaal je misschien wel € 2750,- aan advieskosten. De advieskosten zijn uiteraard afhankelijk van de hypotheekadviseur waar je zaken mee doet.

Heb je interesse gekregen in het online afsluiten van je hypotheek? Lees hier dan verder.

  N.A.C.A. B.V. h.o.d.n. koopsubsidie.nl

Fascinatio Boulevard 1158, 2909VA Capelle aan den IJssel
Postbus 84033
3009CA Rotterdam

Tel: 088-6643858
Openingstijden: 09:00 t/m 17:00